понедељак, 2. јун 2014.

ISPROBAJTE BOWEN TERAPEUTSKU TEHNIKU U BOWEN CENTRU U BEOGRADU

U svetu se veruje da je Bowen tehnika otkriće 21. veka. 
To je manuelna tehnika koja je jednostavna, nežna, neinvazivna i veoma efikasna. Može da deluje na bilo koju disharmoniju koja postoji u telu bilo da je fiziološka, biohemijska, psihološka, ili emocionalna. Bowen tehnika ima sposobnost da dovede telo u balans i harmoniju. Osnivač ove fantastične tehnike, g.Tom Bowen, je otkrio da naš organizam, kada je u stanju potpune relaksacije, aktivira svoje fiziološke regenerativne sposobnosti.


Rezultati koji se postižu primenom Bowen tehnike su apsolutno neverovatni. Svi naši terapeuti i pacijenti su u mnogo puta bili iznenađeni kako tako jednostavna i nežna tehnika deluje veoma brzo i na tako dubokom nivou, čak i u slučajevima kada ni jedna druga terapeutska metoda nije pomogla.

Kako izgleda Bowen tretman?


Tretman može da se radi na goloj koži ili preko lagane odeće (šorts ili trenerka i majica). Pacijent može da leži na krevetu ili da sedi. Bowen tretman se sastoji od različitih serija nežnih pokreta koji se izvode palčevima ili kažiprstima na veoma specifičnim tačkama na telu i to preciznim redosledom. Primenom ovog posebnog nežnog pokreta šalje se poruka do mozga preko neurotransmitera. Tu se, u našem kompjuterskom centru’, poruka obrađuje i povratni podaci se šalju do mesta gde postoji problem kako bi se aktivirao proces regeneracije. Kako bi telu dali dovoljno vremena koje je mu je neophodno da obradi ove poruke, mi pravimo veoma važne pauze od nekoliko minuta između serija pokreta. Bowen tretman može trajati između 30 minuta i 1 sata, a tretmani se izvode na svakih 7 dana kako bi telu dali dovoljno vremena da obradi primljene informacije.


Da li je Bowen tehnika masaža?


Bowen tretman se izvodi rukama, ali to nije masaža. U Bowen tretmanu nema gnječenja i istezanja mišića, nema ni grubih manipulacija na zglobovima i kostima, a ne liči ni na akupunkturu i akupresuru. Bowen pokret se izvodi na nivou površinskih mekih tkiva: fascija, mišića i njihovih tetiva. Pokreti nisu ni bolni ni grubi, a dovode do rasterećenja mekih tkiva i vrše fina podešavanja u telu. Bowen pokret, izaziva širenje nervnog impulsa ne samo na mestu izvođenja pokreta, već se taj signal prenosi kroz celo telo.

Kako Bowen tehnika deluje?

Utvrđeno je da se primenom Bowen pokreta aktivira autonomni nervni sistem koji kontroliše preko 80% telesnih funkcija, i koji je veoma osetljiv na uticaje iz spoljašnje sredine. Bowen tretmanom se aktivira njegov parasimpatički deo koji dovodi do opuštanja organizma, jer pacijenti tokom tretmana veoma često zadremaju ili uđu u stanje duboke relaksacije. Takođe, aktiviraju se brojni fiziološki mehanizmi koji dovode do opuštanja mišića, poboljšanja protoka krvi i limfe i aktiviranja procesa regeneracije.

Kome se preporučuje Bowen tretman?

Bowen tehnika se zbog svoje jednostavnosti i potpune neškodljivosti preporučuje svima (može se bezbedno primeniti kod tek rođenih beba, ali i kod starih ljudi). Takođe, Bowen tehnika se primenjuje i na životinjama - u svetu postoje terapeueti koji posebno rade sa konjima, a može se raditi i malim kućnim ljubimcima - psima i mačkama.





Bowen se može primeniti kod brojnih stanja i bolesti. Preporučuje se kod akutnih stanja kao što su razne vrste povreda i različite vrste bolova (glavobolje, migrena, bol u leđima, zglobovima, mišićima, ishijalgični bol, neuralgije, itd.). Kod akutnih problema veoma brzo dolazi do popuštanja bola i poboljšanja stanja (smanjenja otoka, ubrzanog procesa reparacije tkiva). Nekada se bol smanjuje ili nestaje već u toku samog tretmana. Kod hroničnih stanja, kao što su: stres, sindrom hroničnog umora, poremećaj funkcije unutrašnjih organa (bubrezi, jetra, žučna kesa, želudac, creva), alergije, astma, problemi sa endokrinim sistemom, ginekološki problemi, itd. najčešće pokazuje stabilno i kontinuirano poboljšanje. Bowen je takođe i preventivna terapija ono održava telo gipkim i zdravim i onemogućava razvoj daljih problema.

Koliko Bowen tretmana je potrebno da se razreši problem ili da osobama bude bolje?

Rezultati mogu biti izuzetni čak i posle prvog tretmana u zavisnosti od toga koji je problem u pitanju, da li je akutni ili hronični, od godina, i od mnogih drugih faktora. Ovi faktori će takođe odrediti koliko je tretmana nekome potrebno pre nego što se svi simptomi ne umire. Iz našeg iskustva 95% pacijenata veoma pozitivno reaguju već posle 4 ili 5 tretmana. Osobe nakon Bowen tretmana često primećuju da su im se razrešili i drugi problemi koje su imali, iako terapeut nije na njih direktno delovao tokom tretmana. Takođe, mnogi pacijenti odaberu da dolaze na tretmane jedanput ili dvaput mesečno kako bi se relaksirali ili kako bi održali postignute rezultate.

 
NAPOMENA:

Bowen Terapeutska Tehnika nije zamena za medicinske metode dijagnostike i terapije. Informacije koje možete naći na ovom blogu su za vašu informaciju i njihova namena nije da zamene uputstva vašeg lekara. Ukoliko imate neke dileme o svom zdravstvenom stanju potražite savet od svog lekara.

Нема коментара:

Постави коментар

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *