понедељак, 2. јун 2014.

BOWEN TEHNIKA KOD BEBA I DECE

BEBE
Bebi Bowen može da se primeni odmah nakon rođenja bebe i sastoji se od sedam veoma blagih pokreta. Bebi Bowen rebalansira nervni sistem kod beba koje imaju preterano aktivan odgovor simpatičkog nervnog sistema - bori se ili beži - koji ih održava u stanju konstantne nelagodnosti i napetosti. Rebalansiranjem simpatičkih i parasimpatičkih delova ANS-a bebe se odmah umire i prestaju da plaču. Bowen pomaže da se prevaziđe trauma rođenja, problemi sa napetim mišićima i nezrelim digestivnim i respiratornim sistemom. Takođe, Bebi Bowen smanjuje posledice hipoksije koja nastaje kao posledica obmotane pupčane vrpce oko vrata i intervencija koje su bebe imale pri porođaju kao što su primena forcepsa i vakuuma i bilo koje povrede nastale prilikom prolaska kroz porođajni kanal.


Bebi Bowen se može se raditi i bebama u inkubatoru kako bi im pomogli da se lakše suoče sa stresnom situacijom, kao i da im se ubrza razvoj najčešće nezrelog respiratornog sistema.  
Pored ovoga, Bowen direktno oslobađa mišićnu tenziju, a naročito napetost u dijafragmi koja bi mogla da bude doprinoseći faktor u nastanku kolika-grčeva kod beba. Funkcija digestivnog sistema i struktura mišića abdomena počinju da se balansiraju u istom trenutku kada se primene Bebi Bowen pokreti. Bowen je veoma efikasan u prevenciji refluksa, štucanja i povraćanja u mlazu. Nakon Bebi Bowen pokreta može da se javi gotovo trenutno olakšanje. Bebe se lako umire i brže zaspu. Veoma dobri rezultati se postižu i kasnije u ispravljanju tortikolisa i drugih problema nastalih zbog položaja u materici ili pri porođaju.



Rezultat primene Bebi Bowena je oslobađanje nelagodnosti i smirena srećna beba koja ima dublji i duži san i, što je veoma važno za roditelje, prestaje neprekidno da plače.


DECA
Deca najčešće obožavaju Bowen tretmane. Možemo ih tretirati bilo gde, ona ne moraju da leže, pokreti se izvode brzo i efikasno tokom igre. Njihov organizam veoma lako prihvata nove informacije i vrši podešavanja bez potrebe da se oslobađa toksina i tenzije koje odrasle osobe zadržavaju u svom organizmu. Na Bowen tretman reaguju različito, neka deca se umire, dok neka postaju aktivna kao odgovor na terapiju.


Kada se radi sa decom, Bowen procedure se primenju slično kao kod odraslih. Ipak kod mlađe dece ne moraju da se prave pauze između pokreta, tako da tretman traje oko 15 minuta ili kraće. Stanja kod kojih Bowen tehnika uspešno deluje su različite vrste respiratornih problema: česte i uporne prehlade, rinitis, sinuzitis, zatim upale uha, digestivni problemi, razne vrste alergija, astma, ekcemi, noćno mokrenje, glavobolje, problemi sa spavanjem, ADD, ADHD, emicionalna nestabilnost, različiti padovi i povrede. 



Takođe, Bowen tehnikom može da se koriguje ili poboljša postura kod razvojnih mišićno-skeletnih problema (skolioza, lordoza, kifoza, ravni tabani). 



Bowen efikasno deluje na bolje navike u spavanju, bolju koncantraciju bolju motornu kontrolu i koordinaciju, deca postaju smirenija i srećnija.



Dećiji Bowen tretmani su veoma nežni i prijatni. Svi tretmani se primenjuju preko lagane odeće, bebe i malu decu roditelji drže u krilu tokom tretmana, a i kod malo starije dece roditelj je sve vreme prisutan u prostoriji tokom tretmana.


NAPOMENA:
Bowen Terapeutska Tehnika nije zamena za medicinske metode dijagnostike i terapije. Informacije koje možete naći na ovom blogu su za vašu informaciju i njihova namena nije da zamene uputstva vašeg lekara. Ukoliko imate neke dileme o svom zdravstvenom stanju potražite savet od svog lekara.


Нема коментара:

Постави коментар

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *